Υλικά
3 μεγάλα αβγά
65 γρ. ζάχαρη
140 γρ. γιαούρτι
65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
2 κ. σ. μέλι
1 κ. γλ. βανίλια
2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
60 ml χυμό λεμονιού
195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς και αφήστε την στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με την ζάχαρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ρίξτε το χυλό στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.
Βήμα 6
Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
newsbeast.gr