Υλικά

1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
3 μεγάλα αυγά
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού χυμό μήλου χωρίς ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μικρό κολοκυθάκι, με τη φλούδα άθικτη, τριμμένο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1/3 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού γλυκόπικρη ή ημίγλυκη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρώς ή στρώστε κάθε κούπα με μια θήκη για μάφιν.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό μήλου, τα αυγά και τη βανίλια.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Ρίξτε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και μοιράστε το ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν.
Βήμα 6
Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν να βγαίνει καθαρή, περίπου 20 έως 22 λεπτά.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)