Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, αναφορικά με την έρευνά του, σύμφωνα με την οποία η αύξηση των ερωτικών επαφών το καλοκαίρι φαίνεται πως συνδέεται με την «εκτόξευση» των κρουσμάτων.  

«Παρατηρήσαμε αύξηση των σεξουαλικών επαφών και πιθανολογήσαμε ότι αυτές οι στενές επαφές μπορεί να αύξησαν τη μεταδοτικότητα του ιού. Είπαμε ότι μπορεί να είναι μια πιθανή εστία μετάδοσης. Για τους παντρεμένους ίσως να μην ισχύει, αν έχουν μονογαμικές επαφές. Έχω δύο νέα παιδιά. 22 και 21. Όταν άνοιξε το lockdown ήταν φορείς, και το ίδιο και οι φίλοι τους. Αναγκάστηκα και έφυγα από το σπίτι με τη σύζυγό μου επειδή ήταν φορείς, δε νοσούσαν όμως. Είναι ασυμπτωματικοί φορείς τα νέα παιδιά και είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να μη νοσήσουν», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Στη συνέχεια παρουσίασε γράφημα στο οποίο αποτυπώνεται η αύξηση των ερωτικών επαφών μέσα στο καλοκαίρι.

«Στη μέση που αυξάνεται η συχνότητα των επαφών, είναι η εποχή που σταματάει το lockdown. Μέσα στο lockdown ήταν λιγότερο συχνές οι επαφές. Αυτή την περίοδο το μόνο ασφαλές σεξ είναι το καθόλου σεξ ίσως», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)