Νέα δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει ο κορονοϊός στον γενικό πληθυσμό παρουσιάζουν τα αρχικά αποτελέσματα μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σύμφωνα με τη εν λόγω μελέτη, ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με COVID-19, που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, αντιμετωπίζουν συμπτώματα κορονοϊού ακόμη και δύο με τρεις μήνες αφότου προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εντόπισαν πολλαπλές ανωμαλίες οργάνων σε μαγνητικές τομογραφίες, εκφράζοντας την άποψη ότι οι επίμονες φλεγμονές μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας για «αλλαγές» στους επιζώντες της νόσου. Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός ασθενών, που παίρνουν εξιτήριο από νοσοκομεία, εξακολουθούν να εμφανίζουν συμπτώματα δύσπνοιας, κόπωσης, άγχους και κατάθλιψης δύο με τρεις μήνες μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό.

Οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης ανωμαλίες σε πολλά όργανα και πιστεύουν πως μια επίμονη φλεγμονή μπορεί να είναι ένας παράγοντας για όσους επιζούν από την COVID-19, αναφέρει σε δήλωσή του το πανεπιστήμιο. Η μελέτη δεν έχει ακόμη εξετασθεί από άλλους επιστήμονες, ωστόσο δημοσιοποιήθηκε ήδη στον ιστότοπο MedRxiv.

 

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 21 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)