Σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ανακοινώνονται 436 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Από αυτά τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21381, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

3170 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8727 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 236 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 430 θανάτους συνολικά στη χώρα. 160 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι δήμοι της Αττικής που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα

Στην Εντατική παραμένει η Αττική με περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων κορονοϊού καθημερινά να καταγράφονται στην περιοχή της περιφέρειας
 
Επιστήμονες και επιδημιολόγοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας
 
Από την ανάλυση των στοιχείων στην Περιφέρεια της Αττικής προκύπτει ότι υπάρχουν σημεία με μεγαλύτερο ιικό φορτίο.
 
Σύμφωνα με τα δεδομένα "κόκκινες" περιοχές στην Αττική είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος Ιλίου, ο Δήμος Αχαρνών και ο Δήμος Περιστερίου.
 
Χθες ο χάρτης της διασποράς έδειξε 36 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, με δύο εξ αυτών να μπαίνουν σε καθεστώς "μίνι” lockdown, η Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

 

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)