Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα από κορωνοϊό για σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 117.

Ένας 86χρονος άνδρας στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, έχοντας καρδιολογικά προβλήματα.

Νωρίτερα, σήμερα δεύτερη μέρα του Πάσχα σύμφωνα με την ενημέρωση του Σ. Τσιόδρα στην Ελλάδα υπάρχουν δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 2.425.000 κρούσματα παγκοσμίως και 166.058 θάνατοι.

Στην Ελλάδα όπως είπε υπάρχουν 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 2.245 κρούσματα συνολικά. 61 διασωληνωμένοι, 84% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι και 116 θάνατοι. Σε ότι έχει να κάνει με τους ελέγχους 54.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί ενώ 44 άνθρωποι έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Ο λοιμωξιολόγος αναφερόμενος στο κρούσμα σε έγκυο σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, επεσήμανε πως έγιναν έλεγχοι σε όσους μένουν εκεί καθώς επίσης και στο προσωπικό. Ο ΕΟΔΥ έδωσε αναλυτικές οδηγίες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σχετικά με τις νέες μελέτες αντισωμάτων. Τόνισε ότι ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες στην κάθε χώρα και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε αν τα ανιχνεύσιμα αντισώματα θα μας προστατέψουν και για πόσο καιρό. Δεν έχουμε ακόμα συλλογική ανοσία από τον ιό σε μεγάλο βαθμό».

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία για να μπορέσουν οι πολίτες να βελτιώσουν τη διατροφή τους, καθώς μπορούν να μαγειρεύουν σπιτικό φαγητό.

Η μαγική λέξη είναι «απόσταση», τόνισε ο λοιμωξιολόγος περιγράφοντας τους σχεδιασμούς για την σταδιακή άρση των μέτρων. Όπως είπε είναι πιθανή η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Οι κινήσεις θα είναι ανάλογες αυτές άλλων κρατών. «Είναι σημαντικό να πούμε ότι παρακολουθούμε και μαθαίνουμε από την εμπειρία άλλων χωρών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει βήμα – βήμα και προσεκτικά, όπως άλλωστε έγινε και η επιβολή τους.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη ότι τα μοριακά τεστ είναι χρήσιμα για όσους έχουν συμπτώματα και προσέθεσε ότι η επιστημονική επιτροπή σχεδιάζει την επόμενη μέρα, προκειμένου να «

 

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 
 

Πηγή: daypress.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)