Καθοδική τάση φαίνεται πως έχει ο κορονοϊός στη χώρα μας. Σήμερα 16 Απριλίου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Ελλάδα από τον ιό είναι 105 .

Επιπλέον, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν πλέον τις 2.207.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 69.

Τα σενάρια για επιστροφή στα σχολεία – Ποιοι μαθητές γυρίζουν πρώτοι και πότε

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί λύση για τις Πανελλήνιες 2020, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των χολικών μονάδων είναι, η καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα να συνεχίσει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Με τα έως τώρα δεδομένα είναι γνωστό πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ),

Εφόσον οι ειδικοί επιστήμονες δώσουν το πράσινο φως, τότε μία πιθανή ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις να είναι η 11η Μαΐου. Εκτός όμως από την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, προς συζήτηση είναι και ο τρόπος λειτουργίας τους. Αυτό που θεωρείται θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως τα σχολεία να ανοίξουν σταδιακά ανά περιοχή.

Ένα από τα σενάρια θέλει είναι να επιστρέφουν πρώτοι στο σχολείο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020.

Μάλιστα μετά την απόφαση να κοπεί η ύλη των εξετάσεων οι υποψήφιοι αναμένεται να κάνουν επαναλήψεις μέχρι να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες. Παράλληλα ακόμα ένα σενάριο αναφέρει πως στις σχολικές αίθουσες και μέχρι το τέλος της χρονιές θα βρίσκονται οι μισοί μαθητές, γι αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα.
Κεραμέως για Πανελλήνιες 2020: Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν – Αποστάσεις μεταξύ των μαθητών

Εκτός όμως από την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο το υπουργείο Παιδείας καλείται να λύση το ζήτημα της διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020 και να ανακοινώσει στους υποψηφίους μαθητές και τους γονείς τους πότε θα διαγωνιστούν για μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας έδωσε ένα στίγμα για το πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2020. «Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλήνιες θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν και οι υποψήφιες ημερομηνίες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις 22 ή 29 Ιουνίου

Χθες μιλώντας στο Θέμα 104,6 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι η διεξαγωγή των Πανελληνίων όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες του Ιουνίου με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Απαντώντας αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι αναμένει τις οδηγίες των ειδικών. «Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα από τις τάξεις. Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις», σημείωσε.

Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα και εν μέσω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σήμερα 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)