Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όταν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχετε να κάνετε έρωτα
Η υγιής σεξουαλική ζωή έχει συνδεθεί με την καλή λειτουργία της καρδιάς, το μειωμένο άγχος, τη μακροζωία και πολλά ακόμη οφέλη.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όταν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχετε να κάνετε σεξ (ενώ είστε σε σχέση) και ο ύπνος είναι σταθερά η προτεραιότητά σας. Μας υπενθυμίζουν ότι το σεξ είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για τη διατήρηση της ερωτικής σχέσης.

Δεν υπάρχει μόνο η διείσδυση
Όταν μιλάμε για σεξ, δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε μόνο στη διείσδυση. Τα προκαταρκτικά είναι εξίσου σημαντικά και ικανά να μας οδηγήσουν στον οργασμό. Άσε που μας δίνουν τις ορμόνες της καλής διάθεσης, ωκυτοκίνη και ντοπαμίνη.

Δοκιμάστε τις τεμπέλικες στάσεις
Όταν η κούραση παίρνει το πάνω χέρι, δεν χρειάζεται να κάνουμε ακροβατικά ή να δοκιμάζουμε νέα πράγματα στο σεξ. Επιλέγουμε κλασικό ιεραποστολικό ή κουταλάκι στο πλάι με μαξιλάρια για άνεση και απόλαυση. Οτιδήποτε δεν χρειάζεται πολλή ενέργεια και προσπάθεια.

Σeξ το απόγευμα

Είτε δουλεύετε από το σπίτι είτε πηγαίνετε γραφείο, το απόγευμα είναι ιδανικό για σεξ. Αυξάνεται η κορτιζόλη και μειώνεται η μελατονίνη, που μας στέλνει για ύπνο. Σκεφτείτε το και πρακτικά. Είναι πιθανότερο να έχετε περισσότερη ενέργεια, συγκριτικά με την ώρα που πέφτετε για ύπνο.

Κάντε την οικειότητα προτεραιότητα
Αν θεωρείτε ότι οι προσωπικές στιγμές με την/τον σύντροφό σας είναι τελευταίες στη λίστα ή το βλέπετε ως αγγαρεία, υπάρχει πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να επιθυμείτε να περνάτε χρόνο μαζί, και ας μην οδηγεί απαραίτητα σε σεξ. Αγκαλιές, φιλιά, χάδια και συζητήσεις που σας κρατούν μαζί και συντηρούν την ουσιαστική επικοινωνία.

Αργό (και απολαυστικό) σeξ
Όσο πιο αργό είναι το σεξ, τόσο λιγότερη ενέργεια χρειάζεται. Επίσης, είναι και πιο απολαυστικό, αφού δεν υπάρχει βιασύνη και άγχος.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 33 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)