Πολλά είναι τα φυτά τα οποία κάνουν θαύματα σε θέματα υγείας (όπως για αυτήν εδώ την ασθένεια) και σώζουν ανθρώπους που πάλευαν χρόνια με φαρμακευτικές αγωγές κι ένα μάλιστα βοηθά μέχρι και στην κατάθλιψη.

Το φυτό που καταπολεμά την κατάθλιψη
Πώς όμως μπορεί ένα φυτό να θεραπεύσει την κατάθλιψη και ποιο είναι αυτό το φυτό; Πρόκειται για την αψιθιά, ένα φυτό που ευδοκιμεί κυρίως στην Κρήτη αλλά μπορείς να συναντήσεις και σε πολλά άλλα μέρη. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της διάθεσης και κυρίως σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης.

 Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες: Σούσουρο με το βίντεο της Ελένης Μενεγάκη από την Άνδρο
Τα κύρια συστατικά του είναι υπερικίνη, υπερφορίνη, τανίνες και φλαβονοειδή. Η αντικαταθλιπτική δράση του έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών μελετών και πλέον αναγνωρίζεται από κορυφαίες Υγειονομικές Αρχές. Καταναλώνεται συνήθως ως τσάι, αλλά αρκετά συχνή είναι και η χρήση του σε μορφή κάψουλας.

Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τοξική δηλητηρίαση – Το φυτό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια κι είναι άκρως επικίνδυνο
Πολλοί δεν το γνωρίζουν ωστόσο υπάρχουν αρκετά φυτά τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα και για εμάς, αλλά και για τα σκυλιά, με ένα συγκεκριμένο μάλιστα να έχει αποδειχτεί θανατηφόρο για τους ανθρώπους και ειδικά για τα μικρά παιδιά.

Ο λόγος για το φυτό “Diffenbachia” (Ντιφενμπάχια) που είναι ένα είδος εσωτερικού φυτού σπίτι με μεγάλα, δίχρωμα φύλλα. Είναι πολύ τοξικό και η δηλητηρίαση στον άνθρωπο μπορεί να προκύψει αν μασουλήσει κανείς τα φύλλα, τον μίσχο ή και τη ρίζα του φυτού.

 
Δηλητηριώδες συστατικό

Οξαλικό οξύ
Ασπαραγίνη (μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αυτό το φυτό)
Συμπτώματα τοξικής δηλητηρίασης από Ντιφενμπάχια

Κάψιμο στο στόμα ή στο λαιμό
Βλάβη στον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού
Διάρροια
Πόνος στο μάτι
Βραχνή φωνή
Ναυτία ή εμετός
Πρήξιμο και φλύκταινες στο στόμα ή τη γλώσσα
Φουσκάλες και οίδημα στο στόμα που μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό ώστε να εμποδίζει την κανονική ομιλία, την εισπνοή και την κατάποση.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 30 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)