Κάνει τα πάντα για να αποφύγει το λούσιμο; Διαμαρτύρεται φωνάζοντας και προκαλώντας χαμό; Δείτε τί μπορεί να φταίει, αλλά και τί να κάνετε :

-Ίσως να αντιδρά γιατί το σαμπουάν τα ενοχλεί στα μάτια. Επιλέγουμε λοιπόν ειδικά σαμπουάν για παιδιά που δεν προκαλούν δάκρυα. Όσο διαρκεί το λούσιμο, φροντίζουμε να έχει το κεφάλι του ελαφρά γερμένο προς τα πίσω ώστε να μην μπαίνουν σαπουνάδες στα μάτια του.
-Πολλά παιδιά αντιπαθούν το λούσιμο γιατί τα μαλλιά τους μπερδεύονται και το χτένισμα που ακολουθεί είναι πολύ επώδυνο. Μπορούμε λοιπόν να αποφεύγουμε να έχει το παιδί πολύ μακριά μαλλιά. Αυτό θα διευκολύνει την καθαριότητά αλλά και το ξέμπλεγμα. Επίσης, στην αγορά υπάρχουν ειδικές μαλακτικές λοσιόν για το ξεμπέρδεμα των παιδικών μαλλιών.
– Αφήνουμε το παιδί να συμμετέχει στην διαδικασία του λουσίματος. Μπορούμε να το αφήσουμε να παίξει με τον αφρό στα μαλλιά του ή να ξεπλυθεί μόνο του.
– Παίρνουμε μαζί στην μπανιέρα και το αγαπημένο του αρκουδάκι ή κούκλα. Όσο εμείς λούζουμε το παιδί εκείνο θα ασχολείται με το παιχνίδι του
– Υπάρχουν σαμπουάν με αγαπημένους παιδικούς ήρωες στη συσκευασία και με ευχάριστο άρωμα που μπορεί να δελεάσουν το παιδί να δει το λούσιμο σαν παιχνίδι.
– Πολλές φορές, ο λόγος που το παιδί αντιδρά και κλαίει δεν είναι το σαμπουάν που το ενοχλεί στα μάτια. Και μόνο το νερό που τρέχει πάνω στο πρόσωπο του μπορεί να το κάνει να νιώθει άβολα και να του δημιουργεί πανικό. Γι’ αυτό:
Προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή, τραγουδώντας ή παίζοντας. Βρείτε έναν τρόπο, ώστε το παιδί σας κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι να κοιτάξει το ταβάνι. Μετά από μία δυο φορές που θα επαναλάβετε το παιχνίδι σας, την επόμενη, εσείς θα του ξεπλύνετε το κεφάλι, με προσοχή, ώστε να μην τρέξει νερό στο πρόσωπό του.
– Επιπλέον, μπορείτε να του φορέστε του μία μάσκα από αυτές που φοράνε τα παιδιά το καλοκαίρι στη θάλασσα.

(Επισκέφθηκε 13 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)