Αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, θα βρεθεί η Αναπληρώτρις Υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, η οποία θα επισκεφτεί σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου το νοσοκομείο. 

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ,  θα πραγματοποιήσουν στις 11 σήμερα το πρωί μαζί με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς, διαμαρτυρία, με αίτημα το να παραμείνει ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του νοσοκομείου, προσβάσιμος σε κάθε άνθρωπο που τον έχει ανάγκη, με αφορμή και την επίσκεψη 

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο αναφέρει:

"Κυβέρνηση και διοίκηση σχεδιάζουν να μετατρέψουν σήμερα σε κυβερνητική φιέστα τα εγκαίνια μιας μονάδας εντατικής θεραπείας και του PET/CT.

Προφανώς οι δυο νέες υποδομές είναι αναγκαίες για τους χιλιάδες ασθενείς της Κρήτης. Οι υποδομές αυτές όμως δεν έγιναν με κρατική χρηματοδότηση, αλλά με χρήματα «φιλανθρωπίας» ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας. Η κυβέρνηση έρχεται να "τιμήσει" τις "δωρεές" των εφοπλιστών, οι οποίες υπογράφτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , ενώ "τσέπωσαν" περισσότερα από 400 εκατ. κρατική επιδότηση (για τους μισθούς μας ΔΕΝ "περισσεύει" ούτε ένα ευρώ αύξηση) και "απολαμβάνουν" 56 φοροαπαλλαγές (με νόμο του 1975, που διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις), συμπεριλαμβανομένου και αφορολόγητου πετρελαίου.

Έτσι, ιδιώτες, όπως το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (με έδρα την εξωχώρια νήσο των Βερμούδων – offshore) υποκαθιστούν το κράτος και πατάνε πόδι στα νοσοκομεία ετοιμάζοντας τις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα.

Από τους ίδιους τους όρους της δωρεάς Νιάρχου για το μηχάνημα του PET γίνεται φανερό ο πραγματικός σκοπός της. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σύμβαση που υπογράφτηκε επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Ότι αποφασίζει ο «δωρητής», μέσω του Φορέα Υλοποίησης, τους γενικούς όρους συντήρησης του Ειδικού Ιατρικού Εξοπλισμού, τους οποίους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Ελληνικό Δημόσιο (Ε.Δ.) και τα νοσοκομεία. Επίσης απαιτείται η συναίνεση του ιδρύματος ακόμα και για αντιμετώπιση απλών φθορών. Δίνεται διετής μόνο εγγύηση, το οποίο -κατά τη γνώμη μας- είναι σε βάρος του νοσοκομείου, αφού το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι μικρό, δεδομένου του χρόνου προσαρμογής που απαιτείται για την λειτουργία τέτοιων συστημάτων σε επίπεδο κανονικότητας

Ταυτόχρονα η αγορά του φαρμάκου και η μεταφορά του από την Αθήνα δεν εχει εξασφαλιστεί να γίνεται με κρατική χρηματοδότηση αλλά από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου με ενδεχόμενο όριο να μπει πλαφόν στις εξετάσεις που θα πραγματοποιούνται.

Όσο για την νέα ΜΕΘ δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, τραυματιοφορέας, βοηθός θαλάμου, καθαρίστρια ενώ αρκετοί συνάδελφοι νοσηλευτές παραιτήθηκαν με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά 3 κρεβάτια ΜΕΘ λογω ελλειψης προσωπικου.

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι στους ορόφους και περιμένουν οταν θα βρεθεί κλίνη ΜΕΘ να μεταφερθούν, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους, στη μάχη τους για τη ζωή.

"Αμφιβάλλουμε" αν κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί τις υποστελεχωμένες Παθολογικές Κλινικές, τις κλινικές του Χειρουργικού Τομέα, την συγχωνευμένη παιδοχειρουργική , καρδιοχειρουργική την υπό κλείσιμο παιδοψυχιατρική

"Αμφιβάλλουμε" αν θα επισκεφθεί τα εργαστήρια, τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπου δεν αντικαθίστανται ούτε οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται και μέρος μόνο των ελλείψεων καλύπτεται προσωρινά με συμβασιούχους συναδέλφους»

Στο νοσοκομείο-επιχείρηση που θέλουν να φτιάξουν δεν χωράνε ούτε οι ανάγκες των ασθενών για σύγχρονες, δωρεάν παροχές Υγείας, ούτε εργαζόμενοι με δικαιώματα.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ θα διατρανώσουμε μαζί με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς ότι το ΠΑΓΝΗ θα παραμείνει Δημόσιος και Δωρεάν, προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που τον έχει ανάγκη.

Θα διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών θέσεων ώστε κάθε ασθενής να βρίσκει το γιατρό του την ώρα που το έχει ανάγκη, να χειρουργείται έγκαιρα και χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς κανένας να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του. Αρκετά έχουμε πληρώσει!"

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)