Την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου οργανώνεται στο Ξενοδοχείο IBIS, στο Ηράκλειο, συνάντηση ομάδας Ειδικών Επιστημόνων (International Interdisciplinary Consensus Committee on DDH Evaluation / International Committee of DDH Experts – ICODE) με θέμα την έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της Αναπτυξιακής Δυσπλασίας του Ισχίου (πάθησης παλαιότερα γνωστής ως Συγγενές Εξάρθρημα του Ισχίου).
Στη συνάντηση, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από 12 χώρες, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως ο πληθυσμιακός έλεγχος των νεογνών, η επιλογή της κατάλληλης υπερηχογραφικής τεχνικής εξέτασης, η εκπαίδευση των υπερηχογραφιστών και η πιστοποίηση των σεμιναρίων, η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου θεραπευτικής αντιμετώπισης κλπ.
Την επιστημονική ευθύνη της συνάντησης, που οργανώνεται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, με την ουσιαστική βοήθεια και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν ο Ιατρός Ακτινολόγος κ. Κ.Χλαπουτάκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Ακτινολογικό Εργαστήριο (Δ/ντής: Καθηγητής κ. Α.Καραντάνας) και την Ακτινολογική Εταιρεία Κρήτης (Πρόεδρος: Ιατρός Ακτινολόγος κ. Α.Ανδριανάκη).

Πηγή: kritipress.gr

(Επισκέφθηκε 23 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)