Εκεί που λέγαμε ότι δεν θα αισθανθούμε φέτος χειμώνα, ξαφνικά η χώρα πάγωσε, με το κρύο να γίνεται τσουχτερό. Εκτός από τους γνωστούς τρόπους για να ζεσταθείτε από το κρύο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα έπρεπε να ξέρετε.

Ένας από αυτούς είναι μέσω της διατροφής. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος, με εντελώς φυσικό τρόπο. 3 από αυτές είναι οι εξής:

Πράσινο τσάι

Μέσω της καφεΐνης, μια ζεστή κούπα πράσινου τσαγιού μπορεί να σας ανεβάσει τη διάθεση και να σας ζεστάνει. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά και την καφεΐνη, έχει και θερμογενετικές ιδιότητες. Όταν επιλέγετε ένα γεύμα, μπορείτε να προτιμήστε συνταγές που περιλαμβάνουν πράσινο τσάι μέσα στα συστατικά τους.

Τζίντζερ

Το πικάντικό τζίντζερ παίρνει τη γεύση του και την θερμογενετική του ιδιότητα από τη ζιγγίβερη και τη σογκαόλη. Το τζίντζερ, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους, φέρνει ανακούφιση από πονοκεφάλους και προβλήματα του στομάχου, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να αυξήσει και τη θερμοκρασία του σώματος. Εκτός από τα φαγητά, μπορείτε να πιείτε και ένα αφέψημα τζίντζερ για καλύτερα αποτελέσματα.

Λάδι καρύδας

Μπορεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά τα λιπαρά του οξέα είναι πολύτιμα για την υγεία, αφού ενισχύουν το ανοσοποιητικό, επουλώνουν πιο γρήγορα τα τραύματα και βοηθάνε στην απώλεια βάρους. Το καρυδέλαιο βέβαια έχει και την ιδιότητα της αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος και είναι ιδανικό για χαμηλές θερμοκρασίες.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)