Με αγωνία περιμένει η παγκόσμια κοινότητα να επιβεβαιωθεί η είδηση ότι σήμερα η γερμανική εταιρεία BioNTech θα υποβάλει αίτηση στον αμερικανικό ΕΟΦ για άμεση έγκριση του εμβολίου που παρασκευάζει με την Pfizer.

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ενώ αεροπορικές και μεταφορικές εταιρείες διαμορφώνουν αεροπλάνα και αποθήκες για όσα εμβόλια συντηρούνται σε βαθεία ψύξη.

Στην τελική ευθεία για την διάθεση του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό μπαίνει η ερευνητική κοινότητα.

Ο συνεργάτης της Pfizer, η BioNTech ανακοίνωσε ότι σήμερα σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για επείγουσα χρήση στον Οργανισμό Φαρμάκων. Θα περιμέναμε να δούμε και την Moderna να υποβάλει αίτηση επίσης.

Πιο επιφυλακτικός ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Φάουτσι.

Σε τηλεδιάσκεψη της AstraZeneca αναφέρθηκαν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενώ στην ανάγκη της διατήρησης των μέτρων αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Αεροπορικές και μεταφορικές εταιρείες ετοιμάζονται για αποθήκευση και μεταφορά εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου σε ψύξη μείον 70 βαθμούς Κελσίου.

Η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που παρέλαβε για κλινικές δοκιμές χιλιάδες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ενώ η ΕΕ θα πληρώσει πάνω από 8,5 δισ. ευρώ για 425 εκατ. δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Cure Vac.

O Άλμπερτ Μπουρλά προχώρησε χθες σε αποκαλύψεις για το εμβόλιο Pfizer. Ο CEO της Pfizer ανέφερε πως όταν θα εγκριθεί το εμβόλιο θα είναι ζήτημα λίγων ωρών η διανομή του.

Μιλώντας στο skynews.com ο κ. Μπουρλά τόνισε χαρακτηριστικά πως «πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες ημέρες» η Pfizer θα μπορέσει να στείλει τις πρώτες δόσεις από τα εμβόλια.

«Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer και θεωρεί ότι στο δεύτερο μισό του 2021 η κατάσταση για όλους μας θα είναι εντελώς διαφορετική.

 

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)