Όλα τα σπίτια συγκεντρώνουν σκόνη, άλλα περισσότερη και άλλα λιγότερη.

Αν θεωρείτε ότι το δικό σας σπίτι συγκεντρώνει υπερβολική σκόνη σε σχέση με τα διαστήματα που το καθαρίζετε, τότε πιθανόν κάνετε δύο συχνά λάθη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094927280-0’); });

Δεν ξεσκονίζετε με σωστά εργαλεία

Για παράδειγμα το φτερό είναι το χειρότερο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεσκονίσετε. Τα φτερά απομακρύνουν τη σκόνη από τις επιφάνειες αλλά το μόνο που καταλήγουν να κάνουν είναι να τη στέλνουν στον αέρα και ξανά πίσω στα έπιπλα.

Ιδανικά, πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτροστατικό πανί ή ένα πανί με μικροΐνες έτσι ώστε η σκόνη να εγκλωβιστεί πάνω τους και να μην πηγαίνει ξανά στις επιφάνειές σας.

Δεν ξεσκονίζετε με τη σωστή σειρά

Ο Νο1 κανόνας στη συγκεκριμένη δουλειά του σπιτιού είναι να ξεσκονίσετε με τη σωστή σειρά, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Για παράδειγμα, ξεκινήστε από ένα επίπεδο και ξεσκονίστε όλο το σπίτι.

Ξεκινήστε από τους ανεμιστήρες και τα φωτιστικά σε όλο το σπίτι, έπειτα προχωρήστε στα ράφια και τις βιβλιοθήκες και μετά στα τραπέζια και τις χαμηλότερες επιφάνειες.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που τελειώνετε το πιο πάνω επίπεδο δίνετε στη σκόνη χρόνο να «κάτσει» έτσι ώστε να την μαζέψετε όταν προχωρήσετε στο πιο κάτω επίπεδο

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)