Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Ιουλίου, εκπαιδευτικό σεμινάριο για την επιμόρφωση του προσωπικού στην παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτή.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην προσπάθεια επιμόρφωσης του προσωπικού των δομών των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Μαλεβιζίου σε θέματα Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ειδικά σε περιπτώσεις ανακοπών που τα πρώτα λεπτά μέχρι την άφιξη διασωστών είναι κρίσιμα. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει εκπαίδευση των υπαλλήλων στην καρδιοναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε παιδιά, στη χρήση απινιδωτή, στην αντιμετώπιση λιποθυμικών επεισοδίων και πνιγμονής παιδιών και ενηλίκων.

Προηγήθηκε αντίστοιχο σεμινάριο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ενήλικες, που πραγματοποιήθηκε για την επιμόρφωση των στελεχών των ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, ΚΗΦΗ του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Δήμου Μαλεβιζίου.

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)