Υλικά

20 γαρίδες, καθαρισμένες
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Το χυμό από μισό λάιμ
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) και τοποθετήστε 5 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι.
Βήμα 2
Βάλτε το βασιλικό, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Αλείψτε κάθε πλευρά των γαρίδων σε κάθε σουβλάκι με το πέστο. Ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 2- 3 λεπτά, αλείφοντας με περισσότερο πέστο καθώς γυρίζετε.
Βήμα 4
Αν οι γαρίδες δεν έχουν ψηθεί πλήρως, ψήστε για επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 11 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)