Υλικά

3 φρέσκα αβγά
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. κρύο νερό
2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο, χωρισμένο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή λευκό πιπέρι για γεύση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα αβγά, το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Θερμάνετε τη 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και πριν αρχίσει να καπνίζει, ρίξτε τα αβγά. Ανακατέψτε σε κυκλικό μοτίβο με αδιάβροχη σπάτουλα, χωρίς να ξεχάσετε να ξύνετε τις πλευρές.
Βήμα 3
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, εξομαλύνετε την επιφάνεια των αβγών έτσι ώστε η ομελέτα σας να έχει ένα ομοιόμορφο πάχος. Μόλις η επιφάνεια είναι υγρή αλλά δεν τρέχει, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά
Βήμα 4
Με τη βοήθεια της σπάτουλας ξεκινήστε να τυλίγετε την ομελέτα σε κύλινδρο μέχρι να φτάσετε από τη μία άκρη του τηγανιού στην άλλη.
Βήμα 5
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει σπρώξτε απαλά κάτω από την ομελέτα.
Βήμα 6
Αναποδογυρίστε την ομελέτα και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο με τη «ραφή» προς τα κάτω.
Βήμα 7
Βουρτσίστε ελαφρώς την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και γαρνίρετε με λίγο πιπέρι (προαιρετικά).

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)