Υλικά
250 γρ. φέτα, σε κομμάτι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
3- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Φρέσκα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε ένα μικρό πήλινο σκεύος. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, λίγο κόκκινο πιπέρι και προσθέστε λίγο από το φρέσκο θυμάρι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Προσθέστε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την υπόλοιπη ρίγανη, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ό,τι έχει απομείνει από το φρέσκο θυμάρι.
Βήμα 4
Ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο στη φέτα και φροντίστε να αλείψετε τις πλευρές της με λίγο από το λάδι.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε το για 20 με 30 λεπτά.
newsbeast.gr