Σε αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης δύο φαρμακαποθηκών προχώρησε ο ΕΟΦ, επειδή αρνήθηκαν την επιθεώρηση, όπως αυτή είχε διαταχθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.
Η αναστολή της άδειας χονδρικής πώλησης αποφασίστηκε λόγω «της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό» στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που «αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις δέκα φαρμακαποθήκες που ελέγχθηκαν, οι δύο έχασαν τη άδεια τους καθώς αρνήθηκαν την επιθεώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναστολή της άδειας ισχύει έως ότου οι φαρμακαποθήκες να επιθεωρηθούν και μέχρι τότε δεν νομιμοποιούνται να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα.

Μεγάλες ελλείψεις δημοφιλών φαρμάκων
Δραματική τείνει να γίνει η κατάσταση στα φαρμακεία, όπου τουλάχιστον 500 κωδικοί φαρμάκων έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια και η έλλειψη είναι τεράστια.

Η έξαρση των ιώσεων και οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες έχουν ως αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα από την αγορά. Την ίδια ώρα, λόγω εορτών, δε γίνονται παραδόσεις από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ομαλοποιηθεί η αγορά. Οι προβλέψεις των ειδικών για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές, τρομάζει τους φαρμακοποιούς.

Το πρόβλημα, μέρα με την ημέρα, γίνεται εντονότερο, με τους φαρμακοποιούς να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και να ζητούν άμεσα μέτρα για τις πρωτοφανείς ελλείψεις σε φάρμακα κάθε είδους.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)