Δήλωση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικων Υπαλλήλων Ηρακλείου Δοργιάκη Δέσποινα για την κατάσταση στο Βενιζελειο νοσοκομείο: 

Είμαστε εδώ λίγες μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος στη Βουλή για 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας μας. Την ίδια στιγμή που ο λαός μας πνίγεται, καίγεται, δεν τα βγάζει πέρα με την ακρίβεια, τρέμουμε μην αρρωστήσουμε και χρειαστεί να νοσηλευτουμε.

Βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν στις καρότσες επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ελάχιστο και εξουθενωμένο, ενώ οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία είναι ατέλειωτες. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης της υγείας και της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών της, που οδηγούν όλους εμάς και τις οικογένειες μας στις ιδιωτικές κλινικές.

Ολόκληρα νοσοκομεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, όπως εδω στο Βενιζέλειο που έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία, ολόκληρες κλινικές υπολειτουργούν ως αποτέλεσμα της συνειδητής απαξίωσης του απο τους κυβερνωντας για να μεθοδεύσουν την ιδιωτικοποίηση του. Όχι απλά δεν πρέπει να υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο αλλά πρέπει να δημιουργηθούν και νέες δομές καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι στις τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου και στη ΒΙΠΕ δεν καλύπτονται από κινητές μονάδες, ενω παράλληλα τα εργατικά ατυχήματα απο τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και την εξουθένωση αυξάνονται.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία του Ηρακλείου να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και προτείνουμε συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Οκτώβρη στις 19.00 στην πλ. Ελευθερίας.

(Επισκέφθηκε 22 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)