Η συζήτηση για την επιβεβλημένη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις έχει ανάψει για τα καλά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το… πείραμα στο οποίο υπέβαλε τον εαυτό του ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Ιακωβής.

Συγκεκριμένα ο καρδιολόγος ουσιαστικά κατέρριψε όλες τις θεωρίες που κάνουν λόγο ότι η μάσκα είναι επικίνδυνη και εμποδίζει την αναπνοή. Ετσι μετά από οκτώ ώρες εργασίας, έβαλε επτά μάσκες τη μία πάνω στην άλλη μετρώντας παράλληλα το οξυγόνο και τους παλμούς του που δεν έδειξαν να επηρεάζονται. Ο ίδιος μετά το πείραμα σχολίασε με ανάρτησή του στο facebοok: «7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!».

Με άλλη ανάρτησή του συμβουλεύει:
«Αν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας από την Πανδημία, έχετε τρία απλά "φάρμακα". Αποτελεσματικά, ασφαλή και σχεδόν χωρίς κόστος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να:
Κρατάμε αποστάσεις, δεν συνωστιζόμαστε
Φοράμε μάσκα
Φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή
Ας εξηγήσουμε στους Συμπολίτες μας με υπομονή και ευγένεια πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και ποιες είναι οι λύσεις. Ιδιαίτερη προσοχή στην καρδούλα. Είναι ευαίσθητη και επιρρεπής σε προβλήματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό».

 

//

 

 

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)