Κλειστά τα ΚΑΠΗ και ακύρωση συνεδρίων για 4 εβδομάδες, όχι σχολικές εκδρομές για δύο εβδομάδες, κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες,

Ανακοινώθηκαν από τον κ. Τσιόδρα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

– Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ

– Όλων των σχολικών εκδρομών για 2 εβδομάδες

– Αθλητικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών  για 2 εβδομάδες

– Για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας

Ανακοινώθηκαν επτά νέα κρούσματα

 Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα σύσκεψη για τον κορωνοϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κορωνοϊού, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Ιταλία που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.

Παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο των σχολείων στην Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Η απόφαση έχει στόχο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, αλλά χωρίς να προκληθεί πανικός και περιττή αναστάτωση στη ζωή των πολιτών.

Η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή.
Mέτρα για στήριξη της οικονομίας

Στα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν επίσης και τα οικονομικά μέτρα για τη στήριξη των κλάδων και των επιχειρήσεων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Τα μέτρα αυτά αφορούν στην αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει καταλόγο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.
Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας στις πισίνες

Στο μεταξύ την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αποφυγής διάδοσης του ιού στις εγκαταστάσεις των κολυμβητικών δεξαμενών, επισημαίνει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας. Η εγκύκλιος κοινοποιείται σε όλες τις Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, οι οποίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, πρέπει να εντατικοποιήσουν τους υγειονομικούς ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές περιοχών ευθύνης τους.

Το υπουργείο Υγείας, εφιστά την προσοχή στους υπεύθυνους φορείς λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών σε ότι αφορά:

Την αυστηρή τήρηση όλων των όρων υγιεινής των χώρων των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως αυτοί αναφέρονται στην σχετική ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία (εξώστες θεατών, αποδυτήρια, καταιονητήρες, αποδυτήρια, νιπτήρες, κρήνες)

Την αυστηρή διασφάλιση της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, η οποία θα βεβαιώνεται με τις απαιτούμενες δειγματοληψίες, η συχνότητα των οποίων συνιστάται να διπλασιασθεί (2 δείγματα τουλάχιστον ανά εβδομάδα) για τη χρονική περίοδο των επόμενων 4 μηνών.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, που θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς καθ΄ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ρυθμό που εξασφαλίζει την πλήρη ανανέωσή του σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 4 ωρών και σε ειδικές περιπτώσεις των 6 ωρών. Η ανανέωση πρέπει να επιτυγχάνεται είτε με συνεχή ροή νέου καθαρού νερού, είτε με ανακυκλοφορία του νερού των δεξαμενών μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανση. Το σύστημα ανακυκλοφορίας καθαρισμού-απολύμανσης του νερού θα λειτουργεί όλες τις ώρες χρησιμοποίησης των δεξαμενών και πέραν αυτών για τόσο χρόνο, όσος απαιτείται για την εξασφάλιση του νερού διαυγούς και κατάλληλου από μικροβιολογική άποψη.

Την απολύμανση του νερού σε αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών.

Τη μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών η οποία θα γίνεται χρωματογραφικά με τη μέθοδο DPD(Διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνη) και θα κυμαίνεται αυστηρά μεταξύ 0,4 και 0,7mg/l .

Την αυστηρή καθαριότητα και το σχολαστικό καθαρισμό των κολυμβητικών δεξαμενών.
Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Αυτό είναι το plan B για τον κορωνοϊό για όλη την Ελλάδα

Τη διάθεση 689 κλινών σε επιπλέον 19 κλινικές για τον κορονοϊό, εκτός όσων έχουν ήδη οριστεί ως αναφοράς σε όλη τη χώρα, έχει προγραμματίσει το υπουργείο Υγείας, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η Αριστοτέλους έχει προχωρήσει στη χαρτογράφηση πιθανών κλινικών σε όλη την Ελλάδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν παραστεί ανάγκη για νοσηλεία ήπιων περιστατικών κορονοϊού.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που μεταβάλλεται σύμφωνα με την εξέλιξη της επιδημίας αλλά και μία σειρά επιστημονικών παραγόντων. Για παράδειγμα, ο αρχικός σχεδιασμός για την Πάτρα ήταν οι μισές κλίνες, ωστόσο τροποποιήθηκε μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στις περιοχές Αχαΐας και Ηλείας στα μέσα της εβδομάδας και αφού είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη επιστημόνων και στελεχών του υπουργείου. Εκτιμήθηκε η κατάσταση νοσοκομείων της περιοχής που θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στο plan B.

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος» στην Αττική αποτελεί το πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα που θα καταστεί εξ ολοκλήρου κέντρο νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη Covid-19, εάν χρειαστεί, δηλαδή σε έξαρση της επιδημίας. Εχει ήδη γίνει γνωστό σε ασθενείς και εργαζομένους στο νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος» και προβλέπεται πως θα εκδοθεί προειδοποιητική εντολή από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια ώστε να εκκενωθεί από τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται σε αυτό.

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)