Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας ωφελήσει με αυτούς τους 6 τρόπους

1. Διατηρεί το βάρος σας υπό έλεγχο

Αν και η αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική, είναι σημαντικό να τηρήσετε το συνιστώμενο ποσό, ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό βάρος και να δώσετε τη δυνατότητα στις επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Αυτές οι επιπλοκές περιλαμβάνουν τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος, του διαβήτη και άλλων καρδιακών παθήσεων. Το μικρό σας μπορεί επίσης να υποφέρει από ζητήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία και το διαβήτη αργότερα στη ζωή του. Έτσι, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία και να συνδυάσετε την άσκησής σας μαζί με τη διατροφής σας. Ωστόσο, αν διατρέχετε κίνδυνο πρόωρης γέννησης, μιλήστε στον γυναικολόγο σας για τις πιο ήπιες επιλογές

2. Καταπολεμά την κόπωση και βελτιώνει τον ύπνο

Πολλές έγκυες γυναίκες παρουσιάζουν εξαιρετική κόπωση κατά τη διάρκεια του πρώτου και του τρίτου τριμήνου. Αν είστε γενικά ενεργός άνθρωπος, μπορεί να απογοητευτείτε με το ότι θα πρέπει να κοιμάστε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Πρωτίστως, η κούραση προέρχεται από ορμονικές αλλαγές, ειδικά από την προγεστερόνη, η οποία αυξάνεται απότομα στο πρώτο τρίμηνο. Εκτός από αυτό, καθώς αυξάνεται ο όγκος του αίματος για την παροχή του αναπτυσσόμενου πλακούντα και της εμβρυϊκής κυκλοφορίας, η καρδιά λειτουργεί γρηγορότερα και ισχυρότερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους ρυθμούς παλμού και αναπνοής. Η κόπωση στο τρίτο τρίμηνο μπορεί να αποδοθεί σε χαμηλά επίπεδα σιδήρου.

Μελέτες έχουν βρει ότι η ήπια άσκηση μπορεί να σας ενεργοποιήσει αμέσως και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε λιγότερο μέσα στην ημέρα.

3. Βελτιώνει τη στάση του σώματος και μειώνει τον πόνο στην πλάτη και τις αρθρώσεις

Η μεταφορά ενός μικρού στην κοιλιά σας ασκεί πίεση στην σπονδυλική σας στήλη και στα πόδια σας. Ο πόνος που μπορεί να βιώνετε μπορεί να σχετίζεται με αυτές τις φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και με ορμόνες, αλλαγές στο κέντρο βάρους και επιδείνωση της στάσης του σώματος. Δυστυχώς, συνήθως χειροτερεύει καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη. Ένας τρόπος για να ανακουφίσετε αυτόν τον πόνο είναι να κάνετε ασκήσεις οπίσθιας ενίσχυσης και γιόγκα που στοχεύουν στην πλάτη και τις αρθρώσεις σας.

4. Ανακουφίζει τη Δυσκοιλιότητα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας παράγει περισσότερη από την ορμόνη προγεστερόνη, η οποία είναι ένα μυοχαλαρωτικό που προετοιμάζει το σώμα σας για να προσαρμοστεί στο αυξανόμενο μέγεθος του μωρού σας χαλαρώνοντας τους λείους μυς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της πεπτικής οδού. Αυτό αναγκάζει τα τρόφιμα να περάσουν μέσα από τα έντερα πιο αργά, προκαλώντας δυσκοιλιότητα. Εκτός αυτού, τα συμπληρώματα σιδήρου σε υψηλές δόσεις μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τη δυσκοιλιότητα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό με την τακτική άσκηση και την κατανάλωση μιας πλούσιας σε ίνες διατροφής.

5. Μειώνει το στρες

Η εγκυμοσύνη συνεπάγεται πολλές φορές με στρες και άγχος. Και ενώ το ήπιο άγχος δεν είναι επιβλαβές, το παρατεταμένο στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο αποβολής, χαμηλού βάρους γέννησης του παιδιού, βραχύτερης κύησης, πρόωρου τοκετού και διαταραχών διάθεσης στο παιδί αργότερα. Η άσκηση ενισχύει το επίπεδο της σεροτονίνης και των ενδορφινών στον εγκέφαλό σας, οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής σας.

6. Μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

Η άσκηση συχνά συνδέεται με πιθανές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η τακτική άσκηση άσκησης μέτριας έντασης μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τον κίνδυνο περιπλοκών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, όπως ο διαβήτης κύησης και η προεκλαμψία (που χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση και πρωτεΐνη στα ούρα) . Η άσκηση επιτρέπει τη βέλτιστη χρήση γλυκόζης και αποτρέπει την ινσουλίνη μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη κύησης. 

Πηγή

curejoy.com

Πηγή: kritipress.gr

(Επισκέφθηκε 14 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)