Όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας κινούνται ολοένα και με γρηγορότερους ρυθμούς, το να βρεις τον απαιτούμενο χρόνο για να πάρεις μια ανάσα και να χαλαρώσεις μπορεί να φαίνεται δύσκολο. Δεν είναι, όμως, ακατόρθωτο. Συχνά δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 5 λεπτά για να καθαρίσεις το μυαλό σου, να φορτίσεις μπαταρίες και να πάρεις ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

10 τρόποι για να χαλαρώσεις σε 5 μόλις λεπτά

Τρόπος 1: Πάρε βαθιές ανάσες για 5 λεπτά. Φούσκωσε την κοιλιά σου στην εισπνοή όσο περισσότερο μπορείς και με την εκπνοή βγάλε όλο τον αέρα.

Τρόπος 2: Κάνε μασάζ στα χέρια σου. Ιδίως αν τα χρησιμοποιείς πολύ στη δουλειά σου, μάλλον το έχουν περισσότερη ανάγκη απ’ όσο φαντάζεσαι.

Τρόπος 3: Κάθε πρωί ξεκίνα με μερικές ήπιες διατάσεις. Θα σε γεμίσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Κάθε φορά όμως που αισθάνεσαι γεμάτη ένταση μέσα στη μέρα, επανάλαβέ τες.

Τρόπος 4: Πιες τσάι! Τα ζεστά αφεψήματα έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τον οργανισμό από τα μέσα προς τα έξω και η τείνη που περιέχουν δρα θεραπευτικά απέναντι στο θυμό! Θες κι άλλο λόγο;

Τρόπος 5: Άκουσε μουσική. Κάνε ένα μουσικό διάλειμμα έστω για 5 λεπτά. Υπάρχει πάντα ένα τραγούδι που ταιριάζει με τον ψυχισμό της στιγμής και που έχει την δυνατότητα να σε ανακουφίσει στο λεπτό.

Τρόπος 6: Μείνε λίγο μόνη σου. Αν αισθάνεσαι πως η βαβούρα του γραφείου σε καταβάλει βρες ένα ήσυχο σημείο και μείνε εκεί για λίγα λεπτά.

Τρόπος 7: Δες ένα αστείο ή γλυκό βιντεάκι. Δεν υπερβάλλουν όταν λένε στην περιγραφή πως ένα τέτοιο βίντεο μπορεί να φτιάξει την ημέρα σου!

Τρόπος 8: Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και φέρε στο μυαλό σου μια ήρεμη ανάμνηση. Προσπάθησε να θυμηθείς ακριβώς πως ένιωθες τότε και δες την αλλαγή στη διάθεσή σου.

Τρόπος 9: Κάνε μια σύντομη βόλτα. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στη δουλειά, αντί να επισκεφτείς το καπνιστήριο στο διάλειμμά σου, κάνε μια βόλτα στο τετράγωνο.

Τρόπος 10: Πιες νερό! Ακούγεται αστείο όμως όταν δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος ο οργανισμός σου μπορεί να αισθάνεσαι εκνευρισμό, κούραση αλλά και πείνα!

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)