Έρευνα στη Βρετανία σοκάρει. Σχεδόν δύο εκατομμύρια Βρετανοί πλένουν τις πετσέτες μόνο μία φορά το χρόνο -και αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημες συνέπειες για την υγεία.

Οι πετσέτες θα πρέπει να πλένονται τακτικά, αλλά μερικές φορές, μπορεί κάποιοι να τις αφήνουν λίγο περισσότερο από τον συνιστώμενο χρόνο, καθώς πιστεύουν ότι δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ατζέντα τους.

Έρευνα στη Βρετανία σοκάρει

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 3% των Βρετανών πλένουν τις πετσέτες τους μόνο μία φορά το χρόνο, και η αλήθεια σοκάρει τόσο για το γεγονός όσο και με τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η συνθήκη για την υγεία.

Αποδεικνύεται ότι πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν πιο σοβαρά το πλύσιμο των πετσετών τους.

Εάν δεν πλένεις τακτικά τις πετσέτες σου- οι ειδικοί συνιστούν να πλένεις κάθε τρεις χρήσεις- θα μπορούσες να θέσεις τον εαυτό σας σε κίνδυνο, να αρρωστήσεις, ακόμη και να υποφέρεις από δυσάρεστες μολύνσεις. Αυτό οφείλεται στα βακτήρια που φιλοξενούνται στις πετσέτες εάν δεν πλένονται αρκετά συχνά.

Το trend του TikTok με το αλατόνερο δεν είναι τόσο ασφαλές και οι ειδικοί εξηγούν γιατί

Μια μελέτη του 2018 από τον μικροβιολόγο Charles Gerba, του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, απέδειξε ότι σχεδόν το 90% των πετσετών μπάνιου ήταν μολυσμένες με κολοβακτηρίδια, τα οποία υπάρχουν στα κόπρανα, και περίπου το 14% έφεραν E.coli.

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από το E.coli περιλαμβάνουν διάρροια, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, αναπνευστικές ασθένειες και λοιμώξεις όπως μηνιγγίτιδα σε σοβαρές περιπτώσεις, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) – οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τη σημαντικότητα της σωστής καθαριότητας της πετσέτας.

Τα περισσότερα στελέχη E.coli, ωστόσο, δεν αποτελούν κίνδυνο και είναι μέρος ενός υγιούς εντερικού σωλήνα.
Οι ιδανικές ώρες ύπνου για την πρόληψη των ρυτίδων και ένας μεγάλος μύθος που καταρρίπτεται

Πλύσιμο κάθε τρεις χρήσεις

Σύμφωνα με το Health Line, είναι σημαντικό να πλένουμε τακτικά τις πετσέτες καθώς «απορροφούν πολύ νερό και παραμένουν υγρές για ώρες, που είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής ανεπιθύμητων μικροβίων. Γι’ αυτό οι πετσέτες πρέπει να πλένονται κάθε τρεις χρήσεις».

Και αν αναρωτιέσαι πώς να πλένεις σωστά τις πετσέτες σου, η ειδικός καθαρισμού Ann Russell μοιράστηκε ότι το απορρυπαντικό δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Πηγή: queen.gr

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)