Δημοσιεύθηκε η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας, σε εφαρμογή του νέου νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσομένων θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική η Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Τα δύο υπουργεία σημειώνουν ότι με τη δημοσίευση των δύο ενιαίων προκηρύξεων για τους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, «τίθενται οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις πνοής στον χώρο της υγείας, οι οποίες αποτέλεσαν προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Εδώ
μπορείτε να δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος αναλυτικά

Κεραμέως: Αξιοκρατικά κριτήρια σε όλο το Δημόσιο
«Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο κράτος», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε, «πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εκκινήσαμε αυτή την προσπάθεια από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα την επεκτείνουμε σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε».

Γεωργιάδης: Άξιες διοικήσεις που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες
«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής πως ως υπουργός Υγείας είχα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και διοικητών νοσοκομείων μέσω της νέας, διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον νέο νόμο», ανέφερε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε βέβαιος ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή «εξαιρετικά άξιων διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματά τους στη δημόσια Υγεία».

In.gr

(Επισκέφθηκε 20 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)