Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας  Δημήτρης Βαρτζόπουλος, για το πρόβλημα που παρουσιάζεται με την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ και την έλλειψη Παιδοψυχιάτρου.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης, όπου βρέθηκε σήμερα, ο νέος Υφυπουργός Υγείας, Βαρτζόπουλος, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Ο ίδιος λίγο μετά σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στις σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν, όσον αφορά στην ειδικότητα των Παιδοψυχιάτρων όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως τόνισε. Με τον ίδιο να καταλήγει στο ότι θα στραφεί σε μία συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παιδοψυχιάτρων όπως και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου  να βρεθεί οριστική λύση, καθώς γιατροί του κλάδου δεν δείχνουν πρόθυμοι να δουλέψουν στο ΠΑΓΝΗ.

Ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα πάντως, όπως είπε ο υφυπουργός, το υπουργείο προχώρησε στην τοποθέτηση για περίπου ένα μήνα, γιατρού από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ώστε για αυτό τουλάχιστον το χρονικό διάστημα να καλυφθούν οι ανάγκες. Να σημειωθεί πως η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ, εξυπηρετεί ασθενείς τόσο από όλη την Κρήτη όσο και από το νότιο Αιγαίο, με την ύπαρξη και λειτουργία της να κρίνεται απολύτως αναγκαία, για τον λόγο αυτό και αναζητείται λύση στο πρόβλημα.

Συνεχίζοντας την παραμονή του στο νησί, ο υφυπουργός Υγείας, την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα επισκεφθεί ψυχιατρικές δομές στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτη,  ανακοινώνοντας την σκέψη για ένα δίκτυο ψυχιατρικών υπηρεσιών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Δείτε το Βίντεο:
youtu.be/SarjbYe-m_k

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία κατά την άφιξη του υφυπουργού – Απεργία την Τετάρτη

Αμέσως μετά τη ΔΥΠΕ Κρήτης, ο υφυπουργός, βρέθηκε στο ΠαΓΝΗ όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη. Την  ίδια ώρα όμως το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου επιφύλασσε καλωσόρισμα στον υφυπουργό με απεργιακή συγκέντρωση.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, προχώρησαν την Τρίτη σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την άφιξή του κ. Βαρτζόπουλου στο νοσοκομείο. Για την Τετάρτη 12 Ιουλίου, προγραμματίστηκε 24ωρη πανυγειονομική απεργία με κεντρικά αιτήματα μεταξύ άλλων τις οφειλόμενες άδειες του υγειονομικού προσωπικού, την αύξηση των μισθών, την έλλειψη προσωπικού και την επακόλουθη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Στο Ηράκλειο ο υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Να σημειωθεί πως το ερχόμενο Σάββατο, 15 Ιουλίου, στο Ηράκλειο αναμένεται να βρεθεί ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

(Επισκέφθηκε 10 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)