Οι διεσταλμένοι πόροι της επιδερμίδας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Μην απογοητεύεσαι όμως! Σου έχουμε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να τους κάνεις να φαίνονται ελάχιστα:

#Πείτε ναι στις detox μάσκες ομορφιάς που καθαρίζουν την επιδερμίδα από το μακιγιάζ, τα νεκρά κύτταρα, αλλά και τους ρύπους του περιβάλλοντος, που φράζουν τους πόρους. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μια αναζωογονητική μάσκα από άργιλο μια με δύο φορές την εβδομάδα. Ιδανική μάσκα που θα απορροφήσει τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα σας ενώ παράλληλα θα καθαρίσει βαθιά και θα συσφίξει τους πόρους σας.

#Η απολέπιση επιβάλλεται! Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τους πόρους, κάνοντάς τους να φαίνονται ακόμα μεγαλύτεροι, εξηγούν οι δερματολόγοι. Μη ξεχνάτε, λοιπόν, την απολέπιση, μιας και αυτή θα ελαχιστοποιήσει τους πόρους και θα κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο φωτεινή. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κάποιο απολεπιστικό προϊόν ή σε κάποια φυσική συνταγή scrub.

# Ενυδάτωση τώρα!
Μετά την απολέπιση, η ενυδάτωση επιβάλλεται. Προτιμήστε κρέμες που περιέχουν στη σύνθεσή τους γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, ή κάποια χημική απολέπιση που μπορούν να μειώσουν αισθητά το μέγεθος των πόρων. Μετά την εφαρμογή της κρέμας, απλώστε το primer, που είναι η ιδανική βάση για το μακιγιάζ σας. Με αυτό τον τρόπο το makeup δεν θα εισέλθει στους πόρους της επιδερμίδας σας ενώ θα κάνει λιγότερο ορατούς τους πόρους. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατό με το μακιγιάζ σας, ή το ίδρυμά σας δεν θα πάει σε ομοιόμορφα.

# Μακιγιάζ με στρατηγική
Μετά το primer, απλώστε το foundation με ένα πινέλο μακιγιάζ ή ένα σφουγγαράκι – με τα χέρια είναι πιο δύσκολο να το πετύχετε- για να δημιουργήσετε μια απαλή και λεία επιδερμίδα. Τέλος εφαρμόστε την πούδρα- προτιμήστε μια διάφανη ή ημιδιάφανη- και συνεχίστε το βάψιμό σας. Με αυτή τη στρατηγική τοποθέτηση των προϊόντων, θα κάνετε λιγότερο εμφανείς τους πόρους της επιδερμίδας σας.

# Και φυσικά το SOS της ημέρας είναι… η προστασία από τον ήλιο
Το αντηλιακό δεν είναι προϊόν του καλοκαιριού… αλλά όλου του χρόνου και αυτό είναι κάτι που στη χώρα μας- λόγω μεγάλης ηλιοφάνειας- πρέπει να το γνωρίζουμε πολύ καλά . Η βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, εκτός των άλλων, διαστέλλει τους πόρους μας! Γι’ αυτό… το αντηλιακό must have της τσάντας σας! 

(Επισκέφθηκε 14 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)