ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
Ανακαλύψαμε την κουλτούρα του Κακάο στην Νότια Αμερική όπου εκπαιδευτήκαμε στην παραγωγή σπιτικής σοκολάτας. Σήμερα εδρεύοντας στην Αθήνα το εργαστήριο μας εξειδικεύεται στη κατεργασία του Κακάο και την παραγωγή σοκολάτας από βιολογικούς σπόρους κακάο που έπονται σε πολιτικές δίκαιου εμπορίου. Το ταξίδι μας αρχίζει με την εξέταση των κόκκων κακάο ώστε να καθοριστεί ο τύπος ψησίματος. Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει τα αρώματα και τη γεύση του κάθε σπόρου.

ΕΠΕΙΤΑ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ …
Στη συνέχεια τα συστατικά αλέθονται σε πετρόμυλο απο γρανίτη για 96 ώρες. Η σοκολατοποίηση ολοκληρώνεται με την μαγική διαδικασία που ονομάζεται “στρώσιμο” σοκολάτας. Τελικώς οι μπάρες τοποθετούνται σε βιοδιασπώμενο σακουλάκι από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί με σεβασμό προς τη μητέρα φύση.

Τιμή: 6,80 €

το βοτανοπωλείο της Βασιλικής Καρτερού 35, Ηράκλειο, Τηλ. 281 024 04452

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)