Υλικά

1 έτοιμο φύλλο πίτας
1/2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα κράνμπερι
120 γρ. τυρί μπρι
1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείψτε ελαφρά μια φόρμα για μίνι μάφιν με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ξετυλίξτε το φύλλο πίτας σε μια καθαρή επιφάνεια. Ισιώστε και κόψτε 24 ίσα κομμάτια, ξανανοίγοντας τα υπολείμματα αν χρειαστεί.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα κομμάτια της ζύμης στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, πιέζοντας απαλά τον πάτο και τις πλευρές. Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο.
Βήμα 4
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα κράνμπερι σε κάθε κούπα και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι μπρι.
Βήμα 5
Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 6
Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, αν θέλετε, και σερβίρετε ζεστά

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 19 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)