
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χουρμάδες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν σε μια μελέτη με αποτελέσματα που υποδηλώνουν ότι οι χουρμάδες και άλλα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να έχουν αυτό το αποτέλεσμα.
Πέρα από τα οφέλη για το πεπτικό σύστημα, οι χουρμάδες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου λιπώδους ηπατικής νόσου. «Λόγω της περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερους χουρμάδες μπορεί να αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο λιπώδους ηπατικής νόσου», σημείωσε ο Dr. Salhab.
Μοιράστηκε επίσης τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνει ο ίδιος αυτό το «superfruit». «Ανοίξτε έναν χουρμά, προσθέστε μερικά καρύδια μέσα, και αυτό είναι ένα υπέροχο υγιεινό σνακ, ειδικά το πρωί».
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα αποξηραμένο φρούτο με υψηλότερη θερμιδική περιεκτικότητα από τα φρέσκα φρούτα, οι χουρμάδες είναι γεμάτοι με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Οι ειδικοί υγείας έχουν εδώ και καιρό επισημάνει τα οφέλη τους:
στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα,
στη μείωση της φλεγμονής και
στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, Αλτσχάιμερ και διαβήτης.
Σύμφωνα με το Healthline, οι χουρμάδες περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών, των καροτενοειδών και του φαινολικού οξέος, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της συνολικής ευεξίας.