Μπορεί η πλειοψηφία των οπτικών να αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς φοβούνται πως θα μείνουν απλήρωτοι από τον Οργανισμό, αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες φαίνεται ότι έσπευσαν.

Μάλιστα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι ήδη εγκρίθηκαν οι πρώτες συμβάσεις με τους οπτικούς, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξουν ουρές ασφαλισμένων σε αυτά τα καταστήματα.

Πλέον, οι ασφαλισμένοι, όταν απευθύνονται σε συμβεβλημένους παρόχους υγείας δεν απαιτείται να προπληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών απολαμβάνοντας παράλληλα εξυπηρέτηση χωρίς γραφειοκρατία.

Οι νέες συμβάσεις αφορούν καταστήματα οπτικών που δραστηριοποιούνται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Σέρρες ενώ σταδιακά αναμένεται να δημιουργηθεί πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την ένταξη των οπτικών καταστημάτων στο δίκτυο, η έγκαιρη όμως εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι σημαντική τόσο για την άμεση ένταξη στο δίκτυο όσο και για την εξυπηρέτηση των Πολιτών

Τα συμβεβλημένα καταστήματα τις επόμενες ημέρες θα φέρουν ειδική σήμανση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους («Συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).

reader

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)