Από τον Ιανουάριο ενημερώσαμε το Υπουργείο Υγείας, τους φορείς, τους Βουλευτές, τους πολίτες του Ρεθύμνου, μαζί με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας.

Επίσης με Δελτία Τύπου εξηγήσαμε σαφέστατα ότι χρειάζονται κίνητρα για την στελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας μας. Κάποιοι ικανοποιήθηκαν με την προκήρυξη θέσεων που και να καλύπτονταν δεν έλυναν τα προβλήματα. Ήμασταν σίγουροι ότι οι προκηρύξεις θα είναι άγονες, αφού τίποτε δεν άλλαξε για να μην είναι. Και φτάνουμε σήμερα στην τραγική κατάσταση της Παθολογικής κλινικής, που λειτουργεί με 24ωρες μετακινήσεις γιατρών του Βενιζελείου. Σε μια πόλη με αυξημένο πληθυσμό λόγω τουριστικής περιόδου, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και χρειάζεται κατεπείγουσα αντιμετώπιση. Προφανώς όχι με μετακινήσεις ιατρών από το Ηράκλειο ή αγροτικών ιατρών από τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου.

Οι μετακινήσεις δημιουργούν επισφαλείς συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους μας, εργασιακή εξόντωση με παροχή υπηρεσιών υγείας ανεπαρκών για τους ασθενείς.

Η απουσία μόνιμου ιατρού στην Παθολογική κλινική και η ολιγόωρη παρακολούθηση των ασθενών από διαφορετικούς ιατρούς που έρχονται από το Ηράκλειο για να εφημερεύσουν, δημιουργούν κενά τόσο στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση, θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Γι αυτό ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων για την σωστή λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου της πόλης μας και κίνητρα οικονομικά και επιστημονικά για τις άγονες προκηρύξεις . 

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)