Η αλλεργία στο κρύο είναι πιο συχνή από όσο νομίζεις και, τώρα που ο χειμώνας έκανε την εμφάνισή του, είναι σημαντικό να λαμβάνεις προφυλάξεις. Έτσι, εάν έχεις συνηθίσει να εκτίθεσαι σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, να κάνεις θαλάσσια σπορ αυτή την εποχή ή να περνάς πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση εξανθημάτων στο δέρμα.

Μάλιστα, αξίζει να γνωρίζεις ότι μελέτες που διεξήχθησαν από την Mayo Clinic υποστηρίζουν ότι οι νέοι κάτω των 30 ετών είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από αυτό το είδος χειμερινής αλλεργίας που προκαλείται από το κρύο.

Τι είναι η αλλεργία στο κρύο

Η αλλεργία στο κρύο μπορεί να περιγραφεί ως μια δερματική αντίδραση που εμφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά από την έκθεση στο κρύο. Το προσβεβλημένο δέρμα εμφανίζει ήπιο ή σοβαρό κνησμό και κόκκινα εξανθήματα.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα εξανθήματα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία. Από την άλλη όμως θα έλεγε κανείς πως υπάρχει θεραπεία η οποία γίνεται με αντιισταμινικά και μπορεί να φανεί αποτελεσματική και στην πρόληψη των επιθέσεων.

Τι προκαλεί τον κνησμό;

Τα εξανθήματα προκαλούνται από την απελευθέρωση ισταμίνης στο δέρμα, λόγω της αποκοκκίωσης των μαστοκυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι η ισταμίνη είναι η αιτία του κνησμού, του οιδήματος και της κνίδωσης στο δέρμα.

Πηγή: jenny.gr

(Επισκέφθηκε 15 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)