Η δημοσιογράφος Νάνσυ Νικολαΐδου και ο Παντελής Παναγάκης, δερματολόγος – αφροδισιολόγος και διευθυντής ΕΣΥ στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τις αλήθειες και τους μύθους για την ψωρίαση.

Η Νάνση Νικολαΐδου ανέφερε μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη ότι έχει ήπια λεύκη.

«Νομίζω ότι όταν το έχεις πολύ έντονο βαθμό και σου φαίνεται, θεωρώ ότι όντως υπάρχει και ρατσισμός και μία περιθωριοποίηση. Νομίζω ότι θέμα είναι το οπτικό, με αυτό που βλέπει ο άλλος μπορεί να αντιδράσει ή να σχολιάσει περίεργα».

Ο κ. Παναγάκης ανέφερε σχετικά με τις δερματικά νοσήματα: «Προς ενημέρωση του κοινού αυτά τα δερματικά νοσήματα δεν είναι μεταδοτικά».

Ειδικά για την ψωρίαση είπε ο διευθυντής ΕΣΥ στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»: «Ένας βασικός μύθος που πρέπει να καταπέσει – και νομίζω ότι έχει καταπέσει – είναι ότι η ψωρίαση δεν μεταδίδεται. Συγχέεται με την ψώρα που είναι ένα παρασιτικό μεταδιδόμενο δερματικό νόσημα και δεν έχει καμία σχέση. Η ψωρίαση είναι ένα αυτοάνοσο φλεγμονώδες νόσημα. Σήμερα γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία πολυπαραγοντική συστηματική φλεγμονώδης νόσο, η οποία πολύ συχνά συνυπάρχει και με άλλα συστημικά νοσήματα. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες στην ψωρίαση. Ο νούμερο ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει ψωρίαση είναι το ψυχολογικό στρες».

Στην συνέχεια ο Παντελής Παναγάκης τόνισε ότι «θεραπευτική φαρέτρα» απέναντι στην ψωρίαση έχει εμπλουτιστεί με καινοτόμες θεραπείες.

«Υπάρχουν πολλές θεραπείες αποτελεσματικές κι ασφαλείς πια. Πλέον έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε εξατομίκευση της θεραπείας».

πηγή: MEGA TV

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)