Γνωρίζατε ότι υπάρχουν μικρά πραγματάκια που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα και θα σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο; Κι όμως υπάρχουν και σας τα παραθέτουμε όλα παρακάτω.

Τρώτε σωστά Μπρόκολο, κουρκουμά, τσάι, μανιτάρια, φράουλες… θα εκπλαγείτε από το πόσο σημαντικό είναι να βάλετε αυτές τις τροφές στην καθημερινότητά σας. Θα σας προσθέσουν χρόνια ζωής τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θέλετε.

Φάτε σωστά

Σηκωθείτε από το κάθισμά σας Η καθιστική ζωή μπορεί να σας κάνει τόσο κακό όσο κάνει το κάπνισμα σε έναν καπνιστή. Αν κάνετε καθιστική δουλειά φροντίζετε να σηκώνεστε όσο περισσότερο γίνεται και να περπατάτε. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Κοινωνικοποιηθείτε

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard το μυστικό για να ζήσετε περισσότερο είναι να έχετε φίλους. Περάστε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας για να είστε πιο χαρούμενοι.

Κοινωνικοποιηθείτε

Κόψτε το κάπνισμα

Είναι μια μεγάλη αλλαγή αλλά θα προσθέσει αρκετά επιπλέον χρόνια ζωής σε εσάς αλλά και τους γύρω σας που τους κάνετε παθητικούς καπνιστές χωρίς τη θέλησή τους.

Μην πίνετε πολύ

Όλα πρέπει να τα κάνετε με μέτρο. Δεν χρειάζεται να μείνετε μακριά από το ποτό εντελώς. Απλά μειώστε το. Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μάλιστα θα σας κάνει και καλό.

Μετριάστε τις μερίδες σας

Μην το παρακάνετε με το υπερβολικά πολύ φαγητό. Αρχίστε να τρώτε με μέτρο τα πάντα. Περιορίστε τη ζάχαρη και βάλτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας.

Πίνετε νερό

Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε όσο γίνεται περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα σας. Το νερό είναι υγεία και είναι σημαντικό να το έχετε στην καθημερινότητά σας.

Αρχίστε να κοιμάστε όσο πρέπει

Δεν κοιμάστε αρκετά; Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του θανάτου. Μάθετε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε μέρα. Ο ύπνος κάνει περισσότερο καλό από όσο νομίζετε.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)