Μήπως να ξεκινήσεις να αγοράζεις τα σωστά πράγματα;

Πόσες φορές δεν έχεις πέσει θύμα του καταναλωτισμού και δεν έχεις αγοράσει σκεύη για την κουζίνα, που είτε δεν χρησιμοποιείς ποτέ, είτε δεν σε βολεύουν;

Επειδή όμως είναι σημαντικό να έχουμε τα σωστά εργαλεία για μαγειρική και ζαχαροπλαστική, οι σεφ σου προτείνουν τι να πάρεις και γιατί πρέπει να ξεφορτωθείς τα αντικείμενα που δεν έχουν πραγματική θέση στην κουζίνα σου.

Τη βαφλιέρα που θα ξεχάσεις

Προς Θεού, όλοι θέλουμε τα σωστά σκεύη για να φτιάχνουμε βάφλες, κρέπες ή ποπ κορν, αλλά δεν έχουν αξία αν τα χρησιμοποιήσεις μια φορά και μετά σκονίζονται στο ντουλάπι. Οι επαγγελματίες μάγειρες σε προτρέπουν να βρεις χώρο για τα απλά, όπως το μίξερ ή το μούλτι και να επενδύσεις εκεί τα λεφτά σου. Εργαλεία για πολλές χρήσεις.

Πλαστικά ξύλα κοπής

Οι σεφ αγαπούν το περιβάλλον και σε προτρέπουν να μην αγοράσεις σκεύη από πλαστικό. Άσε που κάνουν και περίεργους θορύβους. Προτίμησε το πατροπαράδοτο ξύλο κοπής που καθαρίζεται εύκολα και λειτουργεί και σαν διακοσμητικό κουζίνας.

Φθηνά μαχαίρια

Ή πάρα πολλά, που δεν ξέρεις πού χρησιμεύουν και απλώς τα είδες σε ένα μαγαζί. Δεν πειράζει αν χρησιμοποιείς το ίδιο μαχαίρι για κρεμμύδι και ψάρι. Προτίμησε αυτά που σε βολεύουν στο χέρι και είναι αντίστοιχα του επιπέδου μαγειρικής σου. Καλύτερα λίγα και ακριβά παρά πολλά και φθηνά.

jenny.gr

(Επισκέφθηκε 24 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)