Όταν εστιάζετε στην απώλεια βάρους, μπορεί συχνά να αισθάνεστε ότι είστε μόνιμα προσκολλημένοι στα ίδια κιλά. Μήπως όμως ευθύνεται ο τρόπος που ζυγίζεστε;

Είτε παρακολουθείτε τα νούμερα της ζυγαριάς σας σε καθημερινή βάση είτε κάθε τόσο, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που οι περισσότεροι κάνουν όταν ζυγίζονται. Ευτυχώς, είναι επίσης πολύ εύκολο να αποφευχθούν.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά

Ζυγίζεστε τη νύχτα

Το βάρος από το πρωί που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που θα πέσετε για ύπνο μπορεί να μεταβληθεί από δύο έως τρία κιλά τουλάχιστον, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία του σώματος, τις τροφές που έχετε καταναλώσει, το νερό που έχετε ή δεν έχετε πιει κ.ά. Προσπαθήστε να ζυγίζεστε το πρωί αφού έχετε επισκεφτεί πρώτα την τουαλέτα.

Φοράτε ρούχα.

Εάν φοράτε τα συνηθισμένα σας ρούχα ενώ ζυγίζεστε, είναι πολύ πιθανό η ζυγαριά να σας δείξει περίπου δύο κιλά επιπλέον. . Φορώντας μόνον τα εσώρουχά σας (ή και χωρίς αυτά) μπορείς να πετύχετε μια καλή μέτρηση.

Ζυγίζεστε αμέσως μετά την προπόνηση

Μπορεί να ενθουσιαστείτε όταν βλέπετε τον αριθμό της ζυγαριάς να πέφτει αμέσως μετά την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο σωστό. Είναι πιο πιθανό ότι μετά τη γυμναστική έχετε χάσει νερό, το οποίο μπορεί να ζυγίζει περίπου στο ένα κιλό ανάλογα με το πόσο ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εύκολο για τη ζυγαριά να σας κάνει κόλπα. Και ενώ μπορεί ζυγιστείτε την επόμενη ημέρα και να είστε 2κιλά λιγότερο, όμως δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τόσα κιλά μέσα σε μια ημέρα. Γι ‘αυτό ίσως είναι καλύτερη ιδέα να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα περίπου.

Τέλος να θυμάστε ότι δεν σας καθορίζουν οι αριθμοί της ζυγαριάς. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να νιώθετε όμορφα με το σώμα σας και να το αγαπήσετε.

jenny.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)