Το βασικό χαρακτηριστικό του καφέ, εκτός της καφεΐνης, είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.

Οι κύριες αντιοξειδωτικές ουσίες του καφέ ανήκουν στην κατηγορία των πολυφαινολών και είναι τα διτερπένια (καφεστόλη και καχεόλη) και τα χλωρογενικά οξέα.

Η ποικιλία, το ψήσιμο των καρπών και ο τρόπος παρασκευής του αφεψήματος παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική συγκέντρωση του καφέ σε αντιοξειδωτικά.

Νέα έρευνα κατέληξε στη θερμοκρασία που πρέπει να καταναλώνεται ο καφές, προκειμένου να συγκεντρώνει μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών.

 

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

Πηγή: madata.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)