Τα ροδάκινα εκτός από νωπά τρώγονται και ως κομπόστα , γίνονται μαρμελάδες χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική , γίνονται λικέρ αναψυκτικά και χυμοί.

Περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, ζάχαρη και πρωτεΐνες και προκαλεί ήπια κάθαρση.

Είναι πολύ χρήσιμο σε στομαχικές παθήσεις, στο άσθμα και τη βρογχίτιδα.

Βοηθά, επίσης, στα αρθριτικά, τις παθήσεις του ήπατος, του εντέρου και της χολής.

Τα φύλλα της ροδακινιάς έχουν ανάλογη δράση, αλλά απαιτείται λελογισμένη χρήση, καθώς μπορεί να προκληθεί δηλητηρίαση.
Πηγή: ygeiologia.gr

(Επισκέφθηκε 14 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)